Ons gesprek met de nieuwe voorzitter

Een primeur, KV Bonheiden heeft een nieuwe voorzitter! Volgens de clubstatuten heeft het bestuur een nieuwe voorzitter gekozen. Het werd Edwin Stevens. Hij heeft de laatste weken al meegelopen binnen het bestuur. Om hem beter te leren kennen hebben we hem enkele vragen gesteld.

 

Dit zal je later nog kunnen navertellen: “Het land was in de grootste crisis sinds de 2de Wereldoorlog, we krabbelden terug recht na 2 jaar van lockdowns en overheidsmaatregelen door een virus overgewaaid uit China. Heel de wereld draaide averechts, en toen werd ik voorzitter van voetbalclub KV Bonheiden.”

Edwin: Sinds de uitbraak van het Corona virus is de wereld er toch een klein beetje anders gaan uitzien.
Niet enkel op economisch, gedrag en mentaal vlak, maar ook op ons sociale leven heeft het virus zijn gevolgen zichtbaar nagelaten.
Net toen we dachten dat we stilaan uit het dal waren geklommen kwam er plots de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis. Mijn inzien is dat deze laatste nog zwaardere gevolgen zal hebben voor ons allemaal binnen de maatschappij.
Ook voor onze club zijn dit keiharde tijden en zullen we zeer creatief moeten omspringen met de budgetten. Als ondernemer ben ik uiteraard zeer ambitieus en positief ingesteld. We zullen tijdens deze crisis dan ook ons uiterste best doen om hier heelhuids door te geraken en terwijl nog enkele investeringen door te voeren die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling van de club.

Je bent de nieuwe voorzitter, maar zeker niet ongekend op de club en in het bestuur. Je bent sponsor van de club, en hebt samengewerkt voor het verzorgen van catering. Wanneer ben jij voor het eerst in contact gekomen met de club?

Edwin: We zijn na 20 jaar onze zaak in Mechelen gestopt en verhuisd naar Bonheiden. Ondertussen zijn we reeds 10 jaar verder en heb ik nog geen seconde spijt van de verhuis. Al vrij snel kwam ik in contact met de mensen van KV Bonheiden en via Greet ben ik toen ook sponsor van de club geworden. Omdat we reeds meer dan 10 jaar de catering verzorgen voor de scheidsrechters van KV Mechelen in de Jupiler Pro League, is de vraag van het toenmalige bestuur van KV Bonheiden gekomen om dit ook voor hen te doen. Ondertussen is dat al een 3 jaar het geval en een kost minder voor de club.

Ben jij de jongste voorzitter die we al hadden?

Edwin: Goh, ik ken de vorige 2 voorzitters, tegenover hen scheelt dat inderdaad wel enkele jaren.
Maar of leeftijd belangrijk is? Dat interesseert me eigenlijk niet zo veel, ik wil vooral een meerwaarde betekenen voor deze club. Vanuit mijn dagelijkse job heb ik uiteraard veel interessante bedrijven en mensen leren kennen die in de toekomst niet onbelangrijk kunnen zijn.
Tot januari 2018 had ik, na coöptatie van Johan Timmermans, ook een mandaat in de algemene vergadering van KV Mechelen. Via deze weg heb ik heel wat kennis opgedaan binnen het “voetbalwereldje” en tegelijk vrij veel contacten kunnen opbouwen.

Wie is Edwin Stevens?

Edwin -geboren op 3/6/1972- woont in de Oude Kasteellaan in Bonheiden, en is mede-uitbater van Brasserie ‘T Vliegend Peerd.
Zijn gezinsbubbel bestaat uit zijn partner waar hij reeds 30 jaar mee samen is, en 3 huisdieren.

Waar kunnen de mensen jou bij KV Bonheiden van kennen?

Edwin: Ik ben nogal sterk gehecht aan het sociale gebeuren en vrienden. Toegegeven, soms heb ik er te weinig tijd voor om hen dat ook te laten voelen. Op KV Bonheiden kon je mij meestal vinden aan de zijlijn tijdens de wedstrijden van de eerste ploeg of aan de toog om wat bij te praten.
Ik kan perfect genieten van een vers getapt pintje, maar op KV Bonheiden zal je mij daar nooit op kunnen betrappen. Al voorzitter heb je volgens mij ook nog een voorbeeldfunctie en die draag ik dan ook hoog in het vaandel.

Heb je zelf eigenlijk ooit gevoetbald?

Edwin: Zelf heb ik de ganse jeugd bij KV Mechelen doorlopen tot aan de “junioren’, daarna was dit niet meer combineerbaar met het weekendwerk dat ik toen deed. Ik ben dan nog gedurende 2 jaar gaan voetballen bij Elzestraat om dan te stoppen.

Wat vind je zo leuk aan het spelletje voetbal?

Edwin: Voetbal is eigenlijk een heel simpele sport. Buiten een bal, een groep vrienden en een grasveld heb je op zich niet meer nodig om plezier te hebben aan deze sport.
In het professionele voetbal komt er natuurlijk veel meer bij kijken dan enkel dit.

Waarom ben je voorzitter geworden?

Edwin: De club zat al enkele maanden zonder voorzitter en na een gesprek met Willy ben ik dan uiteindelijk door de raad van bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter.
Naar mijn gevoel kan er uit deze club zoveel meer worden gehaald, op allerlei vlakken.

Ik wil iets betekenen voor de club en al hun spelers, ook voor onze jeugd!
Onze jeugd is en zal altijd het kloppend hart van de club zijn.

 

Of we het nu leuk vinden of niet, het was een beetje een verloren jaar in 2020-2021 wat het zeker moeilijk heeft gemaakt op financieel vlak voor onze club. Hoe gaat het bestuur hiermee om?

Edwin: Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen aan deze functie en ik probeer mij zo snel mogelijk in alle dossiers in te werken. De financiële kan van de club staat voorlopig niet onder druk maar we gaan ons wel scherp moeten zetten voor de toekomst. We moeten daar niet over lullen.
Dit is geen fenomeen dat enkel bij onze club zijn impact heeft, ook alle andere clubs delen in de klappen.
Allereerst zullen we voor het einde van de maand met een vernieuwd business pakket op de proppen komen en zal er een commercieel verantwoordelijke worden aangesteld. Hierover zullen we ook tijdig communiceren als de gesprekken volledig afgerond zijn.
We moeten ook durven investeren om op termijn meer rendement uit de club te halen. Stilstaan is achteruit gaan!
Ik merk dat de club toe is aan een frisse, nieuwe wind op vlak van aanpak en uitstraling zonder afbreuk te doen op de reeds gedane inspanningen in het verleden. De inzet en drive van onze bestuursleden is enorm, we zitten enkel een beetje vastgeroest in onze huidige aanpak en communicatie naar de leden, spelers, trainers en staff.
Niet te vergeten hebben we ook een zeer gemotiveerd team van vrijwilligers die wekelijks zich van hun beste kant laten zien voor de club. Deze mensen zijn niet weg te denken binnen KV Bonheiden.

Hoe zie jij de toekomstige jaren van de club? Elke voorzitter wil zijn eigen accenten inbrengen tijdens zijn mandaat.

Edwin: Wetende dat we een wachtlijst hebben om spelers kunnen in te schrijven, zie ik te de toekomst van de club alleen maar in positieve lijn stijgen. Dit wil niet zeggen dat er geen werk of ambitie mag zijn. Ik heb reeds met verschillende mensen en trainers gesproken en het is mijn bedoeling om op korte termijn iedereen gezien en gesproken te hebben. Op die manier kunnen we de pijnpunten aanpakken die het meest naar boven komen en naar de nodige oplossingen zoeken die het meest dringend zijn.
Persoonlijk wil ik meer aandacht voor onze jeugd, deze zijn het uithangbord van de club. We zullen ook moeten investeren naar meer en nieuw trainingsmateriaal voor deze jongeren, en dit zullen we uiteraard ook niet nalaten te doen. Ik kan niet alles in  1,2,3 veranderen maar heb wel de intentie om dit op termijn op te lossen.

In de komende jaren zullen we moeten rekening houden met de klimaatveranderingen. Ook hier lijkt een “nieuw normaal” zich te ontwikkelen: meer warme periodes, hittegolven en hevige regens. Een beregeningssysteem is een oplossing bij hoge temperaturen, maar er moet water aanwezig zijn. Dat hebben we. De andere uitdaging is om bij hevige regenval onze terreinen goed bespeelbaar te houden. Hoe zal onze club omgaan met deze uitdagingen in de toekomst?

Edwin: Het is mijn wilde droom om binnen een termijn van 3 jaar te kunnen starten met de voorbereidingen en aanleg van een kunstgrasveld. Dat is een zeer grote investering die noodzakelijk is om al onze ploegen op tijd en stond te kunnen laten trainen. Momenteel moeten er trainingen geannuleerd worden omdat de staat van het veld te slecht is en enkel maar voor meer problemen zou zorgen. Vanuit de club zullen we hiervoor aan tafel moeten met het gemeentebestuur, de eigenaar van onze terreinen. Ik durf te stellen dat we tot een akkoord kunnen komen als we zelf ook ons steentje bijdragen. Op die manier is het een win-win voor beide partijen. Dit kunnen we bijvoorbeeld doen door een PPS (publiek-private samenwerking), crowdfunding en nog zoveel meer. Kortom, tijd mogen we hier niet verliezen en snel aan de slag gaan is de boodschap.

Tot slot: Wil je verder nog iets kwijt?

Edwin: Ik neem aan dat er sommige mensen binnen de club het raar vinden met de keuze voor mij als voorzitter, dit omdat er andere zijn die binnen de club veel gekender zijn.
Laat dit nu juist het voordeel zijn! Ik zal mijn visie en mening niet onder stoelen of banken steken en heb een bepaalde koers die ik wil varen, samen met jullie allemaal.
Soms zal dat water rustig en strak zijn, soms wat woeliger…so be it!

Ik hoop alvast eenieder van jullie snel te mogen begroeten en kijk uit naar een fijne samenwerking!
Verder wens ik iedereen een gezond, gelukkig, vreugdevol en sportief 2023!

 

Bedankt Edwin, tot snel.